Dofferhoff wilt hogerop!

 

Roy Dofferhoff showt zijn AL33 prototype velg, die begin mei als definitieve versie beschikbaar zal zijn bij ons en onze dealers.

Roy Dofferhoff showt zijn AL33 prototype velg, die begin mei als definitieve versie beschikbaar zal zijn bij ons en onze dealers.

Vroeger scheurde Roy Dofferhoff met zijn vriendjes door de straten van Lisse. Nu doet hij mee aan wielerkoersen door heel het land. Afgelopen seizoen heeft hij een goed jaar gehad als eerste jaar belofte maar nu wil hij meer. Als het aan Dofferhoff ligt zien we hem kort eindigen in grote, heuvelachtige wedstrijden en zal hij van voren meedoen als het waait of als er kasseien liggen.

De loopbaan van Dofferhoff is begonnen bij de vele overwinningen tijdens dikke banden races. Een logisch vervolg hierop was het kopen van een mountainbike en later een wielrenfiets. Koersen maar! Als renner bij RTV de Bollenstreek in Lisse bleek al snel dat dit talent niet te stoppen was. De overstap van dikke naar dunne banden heeft hem dan ook niet tegen gehouden om te winnen. Daarom besloot Dofferhoff al vroeg naar WV De jonge renner over te stappen. Zij boden hem een beter programma en de mogelijkheid zich te ontwikkelen als renner. Tegenwoordig rijdt Dofferhoff voor de talentenploeg SwABo die is ontstaan uit een samenwerking van de drie wielerverenigingen LRTV Swift, WV Avanti en RTV de Bollenstreek. Zij rijden in de landelijke competitie en hier hoop Dofferhoff boven zichzelf uit te stijgen. “De beste clubrenner krijgt hier een contract aangeboden bij een semi-profploeg en daar kijk ik toch erg naar uit. Zij hebben een mooi programma en zijn de springplank richting de échte profploegen”.

Dofferhoff is sinds vorig jaar onderdeel van de SwABo formatie en heeft het er erg naar zijn zin. “Ik hoop bij SwABo alles uit mijzelf te halen en volgend seizoen door te stromen naar continentaal niveau. Continentaal niveau is eigenlijk het niveau onder het profniveau. Je kunt er aan profkoersen proeven en ik denk dat dat de laatste stap is die ik nodig heb om van mijn hobby, mijn werk te gaan maken”. Aan de ambities van Dofferhoff kan het niet liggen, maar om alles op zijn plaats te laten vallen is ook het materiaal van groot belang, zo zegt hij. “Ik ben ontzettend blij met de wielen die ik van A-Force heb. Voorheen reed ik zo nu en dan een wielset krom en reed ik regelmatig lek. Maar met de A-Force wielen in combinatie met Schwalbe Tubeless is dat verleden tijd. Ook is bochten rijden zonder angst voor het eerst echt mogelijk door zowel de grip van de banden als de stijfheid van de wielen, ongekend voor aluminium wielen. Voor mij als klassieker-renner is dat gewoon enorm belangrijk in een afdaling, op slecht wegdek of kasseien-stroken. En ik wil natuurlijk wel kunnen gaan voor de prijzen! De wielen zijn licht, reactief en creëren voor mij de mogelijkheid nét dat beetje extra uit mezelf te halen”.

Sinds dit seizoen is bellebikes.com, leverancier van A-Force wielen, ook leverancier van de helmen van de wielerploeg van Dofferhoff. “Onze ploeg mag blij zijn met de helmen van Soar. De afgelopen jaren is iedereen met zijn eigen helm gaan rijden en daardoor miste er op een gegeven moment eenheid in de ploeg, nu krijgen we allemaal een mooie zwarte helm en dat zorgt
hopelijk voor een goed groepsgevoel binnen het team. Zo kunnen we elkaar echt naar een
hoger niveau kunnen tillen”. Wij wensen Roy en zijn ploeggenoten veel succes!

 

Recent Posts

Leave a Comment