Onze nieuwe aluminium wielen!

Een doorsnede van onze nieuwste aanwinst laat duidelijk de aerodynamische vorm zien

Een doorsnede van onze nieuwste aanwinst laat duidelijk de aerodynamische vorm zien

Na jaren ervaring opgedaan te hebben met carbon wielen, kwam er een nieuwe uitdaging op ons pad. Een aluminium wiel met dezelfde eigenschappen van een carbonwiel? Dat was tot kort ondenkbaar. Maar nu kunnen wij met gepaste trots onze AL33 wielset introduceren!

De Al33 heeft een moderne vormgeving, wat niet alleen zorgt voor een aerodynamisch voordeel maar ook nog eens enorm sterk is. De ovaal gevormde velg heeft een duidelijk voordeel bij zijwind, maar bij aluminium wielen zagen we deze vorm nog niet. Door het type aluminium dat wij gebruiken (namelijk 6069-T6 aluminium) kregen wij de mogelijkheid te experimenteren met de vorm én het gewicht van de velg. Een wielset van minder dan 1450g was hiervan het resultaat, ongekend voor aluminium wielsets. Om een voorbeeld te geven, diverse topmerken leveren carbon clinchers met een gewicht van rond de 1450g, tegen veel hogere prijzen. Ook zal de velg leverbaar zijn met keramisch remoppervlakte. Naast een verbeterd remvermogen verlengt deze coating ook de levensduur van de velg én zorgt de coating ervoor dat gerommel met remblokken
tussen aluminium en carbonwielen verleden tijd is.

 

Roy Dofferhoff is een van onze testrijders en is erg blij met de wielset zo te zien!

Roy Dofferhoff is een van onze testrijders en is erg blij met de wielset zo te zien!

Inmiddels hebben wij diverse prototypen in huis gehad en hebben we diverse renners op de wielen losgelaten. Zo noemde Roy Dofferhoff na enkele kilometers al enorm veel verschil te voelen in de bochten “Ik merkte gewoon dat ik harder durfde af te dalen, de wielen zijn stijf en sturen daardoor erg direct”. De aluminium velg zal ook worden uitgebracht met een keramisch remoppervlakte, waarover Roy ook zeer te spreken was “Het keramisch remoppervlakte geeft een sterk remvermogen, zeker ten opzichte van full carbon wielen een hele verbetering” zo zei hij. “In natte klassiekers hoefde ik niet vroegtijdig in de remmen, een enorm voordeel ten opzichte van de concurrenten die op full carbon wielen reden”.

Wij maken bij onze aluminium wielen ook gebruik van het ET2 spaakpatroon dat zorgt voor een stijf, maar comfortabel wiel. De velgen zullen komen als clinchers en zullen tubeless-ready worden afgeleverd met interne nippels. Natuurlijk komen ook onze aluminium wielen als full-custom beschikbaar. Een zwarte of rode naaf? Of een blauwe? Vraag ons naar de eindeloze mogelijkheden. Zelfs voor dealers en bedrijven die een grotere order willen plaatsen, is het mogelijk om eigen design te ontwerpen met onze expertise (natuurlijk in overleg). Zo kunt u in een handomdraai uw eigen merk beginnen óf uw bedrijf promoten.

Momenteel staan we op het punt om onze velg in productie te brengen maar om dit te kunnen betalen moet er een investering gedaan worden. Om de velg in productie te brengen werken wij op het moment aan een Kickstarter-campagne die we in de loop van de maand in de lucht willen hebben. Hiermee hopen we genoeg geld in te zamelen om de productiekosten te kunnen betalen. Het mooie is dat de funder (ook wel backer genoemd) ook meteen een set velgen of wielen in huis haalt wanneer de productie is gefund. Als funder kunt u dus als één van de weg op met deze unieke velgen!

Reserveer nu met 10% korting

—————————————————————————————————————————–

AL33 wielset – Aluminium clinchers (tubeless ready!)

Gewicht: 1440 Gram
Diepte: 33mm
Breedte: 24.5 – 26mm (top – breedste punt)
Spaakpatroon: Voor: 20-spaaks Radiaal 2mm crossed offset lacing, Achter: 24-spaaks ET2, 2mm crossed offset lacing.
Tubeless geschikt: Ja
Max. Bandendruk: 8,5 Bar
Remvlak: CNC gefreesd (Keramische Coating optioneel)
Accesoires: 1 set remblokken, 1 set snelspanners
Max rijdersgewicht: 105Kg,  (Wenst u een hoger gewicht, kunt u contact met ons opnemen)

Recent Posts

Leave a Comment